DIY bordpynt: Genbrug evighedsblomster

I en dagligdag, hvor vi søger bæredygtige alternativer i alle aspekter af vores arbejds- og fritidsliv, kan det være svært at navigere i, hvornår man skal gå på kompromis og genbruge, og hvornår man bare skal købe alting fra ny. Livet byder på mange festlige glæder, og derfor er det selvfølgelig også sin tid værd at inspirere jer til sjov og blomstrende bordopdækning med evighedsblomster.

Det er næsten uundgåeligt at bruge penge, når vi først går i gang med planlægning og pynt til den næste store fejring af fødselsdag, barnedåb, bryllup, jubilæum… you name it! For helt ærligt, det er jo bare lidt sjovere at holde fest, hvis pynten er smuk, så vi kan imponere vores gæster og tage flotte billeder. Derfor har vi givet vores bud på, hvordan I kan pynte jeres bord på en lidt mere genanvendelig og ansvarlig måde - i hvert fald over tid, hvis pynten bruges igen og igen.

Det alternative blomstervalg til bordet

I stedet for at gå bananas i Panduro, Bilka eller andre kreative steder, der sælger diverse sager til bordpynt, så er det værd at tage et kig mod evighedsblomster. Bordopdækning med evighedsblomster er en smuk og mere miljøvenlig måde at skabe elegance på, end med engangspynt, farvede sten i plastik eller hvad vi ellers kan finde af pynt til fest. Evighedsblomster er ikke kun smukke, men også praktiske, da de er skabt til at holde i årevis. Derfor er det det smartere valg, hvis I ønsker et genanvendeligt og holdbart alternativ til bordpynt.

Genanvendelig pynt: Brug dele af evighedsblomster

En af de fineste ting ved evighedsblomster er deres alsidighed og den måde, de kan bruges på til bordpynt. Der findes nemlig flere måder, hvorpå I kan bruge evighedsblomster som fin bordpynt.

1. Placér enkelte blomsterstilke på servietter

En simpel måde at integrere evighedsblomster på er ved at placere en enkelt blomst på hver serviet, der er dækket på bordet. Super fint og enkelt set-up, som tager hver enkelt dækket tallerken til det næste niveau!

2. Evighedsblomster i små vaser eller glas

Hvis I ønsker at skabe en mere iøjnefaldende effekt langs hele bordet, kan I arrangere evighedsblomster i små vaser eller glas og placere dem langs med bordet som et smukt midterstykke. Det skaber en flot og naturlig oppyntning til bordet som helhed, og kan dekorere på bordet, selv når tallerkenerne er ryddet af.

3. Spred blomsterstilke ud på hele bordet

En anden nem måde at bruge evighedsblomster på er ved at integrere dem i din bordløber. Du kan væve dem ind i løberen eller blot placere eller drysse dem direkte på den for at skabe et smukt udseende, der vil tilføje dimension til dit borddækningen.

Genanvend evighedsbuketter til bordpynt

Og hvor finder I så de her evighedsblomster? Jo, evighedsblomster kommer i et bredt udvalg af former, farver og teksturer, hvilket netop gør dem gode til at skabe lige præcis det udtryk, I ønsker med jeres bordopdækning. Man kan efterhånden finde forskellige variationer af evighedsblomster overalt i supermarkeder, storcentre, blomsterhandlere og kreative butikker. Men det bedste ville jo være, hvis man genanvendte fra en evighedsbuket, som man har haft stående. På den måde undgår vi at smide evighedsbuketter og evighedsblomster ud, når vi måske er blevet trætte af at kigge på dem. Vi giver dem i stedet nyt liv, og genbruger dem til nye formål. I denne sammenhæng som ny bordpynt, der kan bringe naturen ind på bordopdækningen og tilføje elegance og smukke udtryk, uden at det skal koste det store.

Spar penge ved at bruge evighedsblomster som bordpynt

En af de største fordele ved at bruge evighedsblomster i bordopdækning er den langsigtede økonomiske besparelse. Mens friske blomster kan være dyre og kræver regelmæssig udskiftning, er evighedsblomster en engangsinvestering, som I kan bruge igen og igen over tid. I behøver derfor ikke bekymre jer om at skulle købe nye blomster til hver fest eller begivenhed, når I bare kan hive kassen frem med de fine, genanvendelige evighedsblomster og arrangere dem på nye måder i vaser, glas, på servietter eller langs bordløberen.

Så næste gang I planlægger en fest, middagsselskab eller blot ønsker at tilføje lidt ekstra skønhed til hjemmet, så overvej at bruge evighedsblomster i bordopdækningen i stedet for at bruge penge på engangspynt eller pynt, der ikke er alsidig og kan genbruges.

Forrige
Forrige

Mors dag 2024 | 4 idéer til gave

Næste
Næste

Giv evighedsblomster til Mors Dag