3 tips til vedligeholdelse af evighedsblomster

Har I købt en evighedsbuket eller evighedsblomst, og tænker I tvivlsomt på, hvordan I kan få den til at holde sig pæn længst muligt?

Selvom evighedsbuketter og evighedsblomster, som deres navn afslører, kan holde sig evigt, så er det (desværre) ikke ens betydning med, at de holder sig pæne så længe. Ligesom alt andet interiør i hjemmet, samler evighedsbuketter og evighedsblomster også støv. Det plejer man ikke at tænke over, når man køber friske blomster – men de holder jo typisk heller ikke længere end en uges tid. Så altså, hvordan tørrer man lige blomster af for støv? Og hvordan kan man sikre sig, at blomsternes farve heller ikke falmer og bliver kedelige over længere tid?

Læs med her og lær et par tips og tricks til hvordan I kan holde jeres evighedsbuketter og evighedsblomster pæne.

Tip 1: Blæs støvet væk

Første tip lyder måske skørt, men det er ret så smart et trick. For det er netop et trick til, hvordan I kan holde jeres evighedsbuketter og evighedsblomster frie for støv.

Svaret er en føntørre. I kan nemlig rengøre jeres fine evighedsbuketter og evighedsblomster med en føntørre eller med luftspray.

Det vigtige er bare, at I sætter jeres føntørre på kold luft funktionen og forsigtigt blæser rundt om buketten. En tørret buket har nemlig ikke godt af direkte varme på sine blade og stilke. Og samtidig ønsker I ikke at jeres buket skal blæses helt omkuld.

Tip 2: Tør støvet væk

Kan man godt tørre støv af evighedsbuketter og evighedsblomster med en klud? Ja, det kan man faktisk godt.

Med en forsigtig hånd kan I bruge en blød støveklud eller en microfiberklud og tørre støvet væk. Det er altså fuldstændig ligesom, når I tørrer støv af andre ting i hjemmet.

Det vigtige, når I vælger at tørre støv af jeres buket med en klud, er at det gøres med en forsigtig og rolig hånd. I vil altså ikke mase eller knække bladene og stilkene.

Tip 3: Undgå direkte sollys

Hvis I vil passe godt på jeres evighedsbuketter og evighedsblomster, så er et rigtig godt tip at arrangere dem væk fra direkte sollys.

Det direkte sollys gør nemlig at farverne i de forskellige blomster falmer. Og det vil være ret ærgerligt at bruge flere hundrede kroner på en buket blomster, der gerne skulle holde i meget lang tid, og at den så ikke gør det.

Placér i stedet jeres fine tørrede buketter og blomster på borde og skænke, der ikke står foran vinduer, hvor der kommer direkte sollys. Det betyder altså ikke noget at jeres blomsterbuketter står i et rum med sollys – så længe det ikke skinner direkte på buketten.

Forrige
Forrige

DIY: Brug din buket til nye glæder

Næste
Næste

Klima: Friske blomster sviner med CO2