Vælg den rigtige vase

Det er nemt at købe blomster, og så er det nemt at tage den første og bedste vase frem fra skabet, når de skal i vand. Og typisk den, der står forrest.

Men når vi køber blomster, er det ikke ligegyldigt, hvilken vase vi arrangerer dem i. I hver fald ikke, hvis vi vil have mest mulig ud af deres potentiale for at brede sig smukt og give et fyldigt udtryk.

Det samme gælder faktisk, når vi køber evighedsbuketter og evighedsblomster.

Runde vaser giver stilke og blomster plads til at brede sig

Vi tænker nok ikke over det, men der er flere måder hvorpå blomsterbuketter bliver bundet. Har I nogensinde selv prøvet at binde en buket blomster? Det er overraskende svært, når man både skal have styr på sammensætning af farver OG teknik. Man må give en stor applaus til blomsterbinderne ude på binderierne, når de sammensætter smukke blomsterbuketter.

Den mest kendte metode til at binde en flot buket blomster er at binde buketten som en spiral. Med denne metode kan blomsterbindere binde en smuk buket blomster med mange stilke, der giver et fyldigt udtryk. Og et fyldigt udtryk i en buket blomster er jo noget vi alle godt kan lide. Der er ikke noget bedre end en storslåen buket i entréen, på sofabordet eller på skænken.

Det betyder dog også, at buketten står flottest i en vase, hvor stilkene netop har plads til at brede sig. Dét er nemlig nøglen til at give en buket et storslagent og fyldigt udtryk. Derfor skal I altså på jagt efter runde vaser, eller vaser der har plads til stilke, når I køber jeres næste bundne buket blomster. For hvorfor snyde jer selv for det smukkeste mulige udtryk, buketten kan have? Herunder kan I se et par virkelig smukke vaser, som passer perfekt til blomsterbuketter, som er bundet efter spiralmetoden.

Størrelsen på buketten kan også være afgørende for hvilken vase, I skal vælge til jeres buket blomster. Hvis stilkene har en længde på omkring 10 cm, passer buketten for eksempel godt i Specktrums mindste Evelyn vase, der er 22 cm høj. Har stilkene en længde på omkring 20 cm, passer buketten i den mellemste størrelse, som er 27 cm høj. Og hvis stilkene har en længde på 30 cm, så skal I op i den store størrelse, som er 35 cm høj.

Det samme gælder med Meadow Swirl vasen fra Specktrum, som også findes i 3 forskellige størrelser. Vaserne fra Specktrum er en kæmpe anbefaling herfra. De er så smukke og minimalistiske i deres udtryk, så I kan virkelig bruge dem til hvilken som helst buket. I kan købe vaser fra Specktrum fra deres egen hjemmeside, men Living Flowers sælger også et udvalg af dem, som passer til de blomsterbuketter, de binder.

 

Lange evighedsblomster i høje vaser

Vi kender alle Lyngbyvasen, og mange af os har den nok også stående i skabet derhjemme. Lyngbyvasen er klassisk og smuk, men den dur altså ikke altid til de blomsterbuketter, vi køber. Til gengæld står blomster med lange stilke, som tulipaner og roser, flot i den, fordi den er høj og slank. Men stilke, som gerne vil brede sig ud, hører ikke hjemme i Lyngbyvasen, og andre høje cylinderformede vaser som den. Det samme gælder de tørrede blomsterstilke. Hvis I har købt jer et par flotte, lange stilke af pampasgræs, så er en vase med en lang og smal hals eller åbning det rette at arrangere dem i. Hvis I til gengæld godt kan lide et udtryk, hvor blomsten ikke står ret op, så er det bedre at købe en vase, der har mere plads i bunden og en bred hals. Prøv bare at se forskellen på en buket blomster på billedet herunder…

 

Her finder I den perfekte vase til jeres evighedsblomster

I kan efterhånden finde et stort udvalg af smukke vaser i stormagasiner og interiørforretninger. Men hvis I ikke vil gå længere end til den nærmeste pakkeshop, så findes der også et stort udvalg af vaser online. Onlineshoppen Living Flowers har en utrolig smuk kollektion af vaser, som er nøje udvalgt efter netop at passe til buketter, som er bundet efter spiralmetoden. Her kan I finde et udvalg af de æstetiske og minimalistiske vaser fra Specktrum i flere forskellige størrelser. Og størrelserne passer faktisk til de blomsterbuketter, som Living Flowers selv binder. Så hvis I alligevel snuser rundt på deres hjemmeside, så gå ikke glip af deres fortryllende kollektion af langtidsholdbare buketter, som holder i minimum 6 måneder.

 
Forrige
Forrige

En julegave, der holder evigt

Næste
Næste

DIY: Brug din buket til nye glæder