Farveguide: Vinter 2023/2024

Vintermånedernes kolde gys truer, og det kan være svært at sætte kulør på de ret så grå dage…

Selvom vi måske gerne vil pynte med spraglede farver, så er der altså bare nogle farver, der trender mere over vinteren 2023/2024 end andre. Og når det så gælder evighedsbuketter og evighedsblomster, vil vi også gerne følge med på farve tendenserne her.

Lige når det gælder evighedsbuketter og evighedsblomster som interiør, er det faktisk ret heldigt at vi ofte har et mere eller mindre minimalistisk udtryk i vores hjem med hvide vægge. Her er blomster et kæmpe hit, og kan bringe liv til et hjemmet ligesom andre planter. Men ofte trives nogle af vores planter ikke i vinterens kulde og mørke, og det er her, at vi nogle gange må ty til evighedsbuketter og evighedsblomster. For dem kan vi hverken glemme at vande eller mangle at finde sollys til.

Udvalget af farvekombinationer på evighedsbuketter og evighedsblomster er utallige, og der findes et utal af hjemmesider og butikker i dag, som sælger buketter og blomster, der holder evigt. Udvalget af farver er uendeligt, og det er super nemt selv at sammensætte en tørret buket i netop de farver, der passer til sæsonen. Så om det er sommer eller vinter, forår eller efterår, så løber vi aldrig tør for muligheder, når det gælder at sammensætte blomster i en tørret buket.

 

Blå og lilla

I sammenhæng med håbet om at spotte en skyfri himmel i den grå tid, higer vi efter farven blå. Men hvilke blomster er egentlig blå og lilla? Og findes der evighedsbuketter og evighedsblomster i disse nuancer? Hortensia blomster har virkelig fået sit comeback, og det er altså også muligt at finde en tørret buket hortensia blomster derude, når I skal handle buketter. I kan også ty til en anden form for blå og lilla blomster i form af tørret lavendel. Lavendel findes altså også som evighedsblomster, og så dufter de endda utroligt skønt i hjemmet.

 

Grøn

Den grønne farve hitter også i vinterens kommende måneder. Måske fordi vi savner farven på træerne, når de nu står kolde og nøgne? Det er ikke til at sige, men én ting er i hvert fald sikker: at der findes masser af evighedsbuketter og evighedsblomster i den grønne skala af farvepaletten. De smukke og minimalistiske eucalyptus blomster kan stå både for sig selv som stilke i en høj vase, eller de kan sættes sammen til buketter med andre blomster. En smuk tørret buket blomster kan også sættes sammen af for eksempel kanariegræs, hortensia eller trifle. Mulighederne for grønne evighedsbuketter og evighedsblomster er nærmest uendelige.

 

Rød

Den røde farve har domineret efterårets trends og følger stødt videre ind i vinterens måneder. Den røde farve er naturligt tenderende blandt julepynt, og hitter også stort, når der skal købes blomster til værtindegaver og julegaver. Men den røde farve bør ikke nødvendigvis pakkes væk, når december måned har nået sin ende. De røde eucalyptus hitter ligesom den grønne, og kan ses i flere evighedsbuketter. Også som en stilk kan den stå for sig selv i en høj vase og give farve til de ellers hittende grå og beige nuancer i vinteren. Ofte ser vi også at tørret phalaris hitter som interiør i de danske hjem - især disse er iøjnefaldende i den smukke, røde farve.

 

Orange

Selvom mange måske forbinder den orange farve med sol og sommer, så ser vi den også i dette års vintermode. I sin form som en evighedsblomst, og som en del af evighedsbuketter, ser vi den ikke særlig ofte. Men det er muligt at finde en tørret buket, hvori der indgår orange nuancer, hvis man ønsker blomstrende dekor i disse farver. Et eksempel på en evighedsbuket er den langtidsholdbare buket Blomsterfest fra Living Flowers. Heri indgår den iøjnefaldende Palm Cap i orange samt Setaria, men også den velduftende lavendel, som jo også er en af vinterens favoritter. Living Flowers udskifter løbende deres sortiment, så I kan også være heldige, at de har andre langtidsholdbare buketter med blomster i orange nuancer.

Forrige
Forrige

JUL: Pynt op med blomster

Næste
Næste

En julegave, der holder evigt