JUL: Pynt op med blomster

Julen er over os, og vi går en tid i møde med gaveræs, brunkagebagning, pynt og familie og kærlighed…

Og især når hjemmet skal pyntes og julebordet skal dækkes, hiver vi de støvede kasser frem fra skjul. Julepynten er den samme som sidste år, og I trænger måske til lidt fornyelse og liv til samlingen?

Evighedsblomster og evighedsbuketter er ikke blot til for at stå i en vase. Det er de selvfølgelig også, og en buket blomster i røde og hvide toner er da særdeles flot at have stående i hjemmet til jul. Men der skal da slås et slag for, at blomster kan pynte på mange flere måder, end når de står i en vase.

Har I set længe nok på en tørret buket blomster, så må I endelig ikke smide den ud. For jeres evighedsbuketter og evighedsblomster varer jo altså evigt, så hvorfor ikke udnytte alt deres potentiale? Måske skal de forskellige blomster og stilke blot have en hjælpende hånd…

Blomstrende pynt til juleløberen

De lange stilke er måske begyndt at bøje, men blomsterhovedet er stadig flot i sin form. En idé til hvordan sådanne evighedsblomster kan genbruges til julepynt er at klippe blomsterhovedet af stilken. Dernæst kan I alt efter hvilken stand eller farve de er i, vælge om de skal have en kærlig make-over eller blot drysses ud over juleløberen, som de er. Det kan være, at de forskellige blomster har forskellige farver, eller at farven fra den tørret buket ikke lige er i julens ånd. Med lidt spraymaling kan blomsterne hurtigt shines op i rød eller hvid, lilla, guld eller sølv farver, som passer ind til netop jeres julebord.

Hvis I har en stilk så som Eucalyptus, er den super nem at spraymale eller male over, fordi dens flade er så stor, som den er. Det er helt sikkert en favorit, når der skal spredes juledrys over bordet. Har I Rice Flower tilovers fra en tørret buket kan det også klippes i mindre stykke og være med til at give borddækningen et løft. Her kan I klippe det fine Rice Flower i mindre stykker og lægge det over servietten, eventuelt med et fint julebånd. På den måde kan I tilføje lidt ekstra magi med blomster fra evighedsbuketter og evighedsblomster til borddækningen til jul.

Det gode ved at genbruge jeres evighedsbuketter og evighedsblomster til at lave julepynt med er, at det kan gemmes igen til næste år. Og I behøver ikke engang at bruge penge på at købe nyt pynt.

 

Lav en julekrans af de afklippede stilke

Hvis I vælger at lave julepynt med blomsterhoveder, så er der altså ingen grund til at smide stilken ud. Med stilkene fra de forskellige blomster, kan I flette eller snurre dem sammen til en krans. Når I så har lavet en krans af de genbrugte stilke, kan det være, at den skal pimpes lidt. En nem (og billig) ting at købe kunne være en lille lyskæde. De findes i julemånederne efterhånden alle slags supermarkeder, og ellers er de altid at finde i for eksempel Tiger og Normal. Hvis I ikke har brugt alle blomsterhovederne fra jeres evighedsbuketter og evighedsblomster som julepynt til julebordet, kan I også vælge at stikke nogle af disse i kransen, så de får et mere fyldigt udtryk. Det er helt op til jer selv, og hvad I synes om. Kransen kan pynte på jeres dør eller på væggen, eller hvor end den passer ind i jeres hjem.

 

Lav din egen mistelten

Drømmer I også om at blive kysset under en mistelten? I så fald kan I sikre jer, at der i hvert fald hænger en hjemme hos jer selv. Spøg til side, så kan I kreere jeres egen hjemmelavede mistelten ud af en gammel tørret buket, evighedsbuketter og evighedsblomster. De forskellige buketter og blomster, som I har liggende, skal ikke smides ud, bare fordi de ikke ligner en mistelten på en prik. Med en saks, lidt snor, og måske en omgang spraymaling, kan I hurtigt få en mistelten op af hænge under dørkarmen. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan I kan genbruge jeres evighedsbuketter og evighedsblomster til smuk julepynt i hjemmet.

 

Nytårspynt og andre festlige anledninger

Udover at bruge resterne fra en tørret buket blomster til julepynt, kan evighedsbuketter og evighedsblomster også fungere som pynt til nytår og andre festlige anledninger. Her kan de på samme måde fungere som bordpynt eller sættes sammen til nye dekorationer, der kan skabe magi til festen. En favorit er at spraymale eucalyptus blade i sølv og guld, og så drysse dem over nytårsbordet som pynt. De fungerer på præcis samme måde som det pynt, vi køber i supermarkederne, men til gengæld er det meget mere klimavenligt - og så er det genbrugt af en evighedsbuket, vi måske alligevel havde smidt ud eller ikke fået glæde af på anden vis.

Hvis der skal laves bordkort til en stor fest, hvor mange gæster skal placeres rundt om borde, så er det også virkelig fint at bruge gamle blomster fra evighedsbuketter som pynt på bordkortene. Det gør dem på en måde mere personlige, og så bliver de tørrede blomster genbrugt til noget fint, som er en fryd for øjet.

Forrige
Forrige

Se hvor meget du kan spare med evighedsblomster

Næste
Næste

Farveguide: Vinter 2023/2024