Interiør til boligen: Evighedsblomster

I en verden hvor vi konstant søger mere bæredygtige løsninger, både forvores klima og økonomi, er det vigtigt at overveje vores forbrugsmønstre. Og det gør sig også gældende, når det kommer til indretning af vores hjem. En af vores yndlingstrends er brugen af evighedsblomster som det mere miljøvenlige alternativ til traditionelle friske blomster fra supermarkedet. Ud over deres tidløse udtryk, som I kan finde i mange forskellige afskygninger, har evighedsbuketter og tørrede blomster en række fordele, der gør dem til det bedre valg, når det handler om at investere i nyt interiør til boligen.

Blomsters påvirkning på klimaet

Efter årets Valentinsdag blev der offentliggjort uhyggelige tal på, hvor meget CO2, der blev undsluppet efter tusindvis af blomsters overfart fra Sydamerika til USA og Europa. Når vi læser sådanne overskrifter, tænker vi måske ikke umiddelbart, at det er noget, vi selv kan forholde os til. Men de fleste af os er faktisk med til at støtte op om netop denne klimasynder. Men det alternative valg til de friske blomster er ikke sværere at finde, end den nærmeste butik i byen eller på internettet.

Evighedsblomster kommer af naturlige blomster, som er behandlet for at bevare deres skønhed og friskhed uden behov for vand eller sollys. De er altså af samme herkomst, men fordi de er tørret, skal vi kun købe dem én gang, hvorefter de holder evigt - i hvert fald næsten. Det gør dem til et mere langtidsholdbart valg, da de fuldstændig erstatter vores behov for konstant at købe friske blomster, som har flere betydelige miljømæssige fodspor. Traditionelle blomster og buketter kræver nemlig netop store mængder vand og energi til dyrkning, transport og opbevaring.


Evighedsblomster pynter på pengepungen

En af fordelene ved evighedsblomster er deres evne til at bevare deres skønhed og friskhed i årevis. Traditionelle blomster falmer og visner inden for få dage eller uger, og det kræver udskiftning og ophostning for pengepungen. Ved at vælge tørrede blomster eller langtidsholdbare buketter investerer du i langvarig skønhed, som næsten aldrig skal skiftes ud. Udover at reducere vores egne omkostninger minimerer det også affaldet fra engangsbrug af blomster, altså plastik og andet, som blomsterne er pakket ind i. På den måde er der altså flere måder at tænke langsigtet på, når det handler om at købe nye blomster som interiør til boligen.


Nyt interiør: Evighedsblomster

Evighedsblomster giver også mulighed for at tilføje et unikt og personligt præg til jeres hjem. Da de kan bevares i deres naturlige form, åbner det op for at I kan sammensætte dem i forskellige vaser og arrangementer over tiden. Der findes et utal af forskellige tørrede blomster i forskellige farver og arrangementer, som kan skabe et design, der afspejler lige præcis den stil, der passer ind i jeres hjem.

Evighedsblomster og andre tørrede blomster kan stå som et centralt element i boligindretningen. Det kan enten være i mindre form til vindueskarme, reoler eller på badeværelset, eller blomsterne kan stå som et centralt stykke interiør i en gulvvase eller i entréen. Det er netop det, der gør dem til en alsidig og fantastisk løsning til boligindretningen, der ikke kun er skånsom overfor miljøet, men også giver mulighed for at lege med kreativitet og forskellig smag og stil.

Evighedsblomster er en langtidsholdbar investering

Vi lever som sagt i en tid, hvor det efterhånden er vigtigt at se på alle aspekter af vores liv, når vi gerne vil bidrage til et bedre klima og forbrug. Og herunder hører indretningen af vores hjem også til. Evighedsblomster og tørrede blomster er et bedre valg i klimakampen, hvor vi stadig kan beholde smukke blomster og skønhed, stil og personlighed til vores hjem uden at påvirke miljøet negativt.

Ved at vælge evighedsblomster og langtidsholdbare blomster investerer I ikke kun i smukke og langvarige dekorationer, men også i en mere langtidsholdbar livsstil, der respekterer vores planet og dens ressourcer. Så næste gang I overvejer at tilføje et nyt præg til jeres hjem, tænk på at købe en evighedsblomst frem for en frisk blomst. Der findes også flere webshops, som netop kæmper for denne kamp i dag. Her er en af dem Living Flowers, som binder langtidsholdbare buketter. De er helt klart et kig værd, hvis I skal købe nyt interiør til boligen eller mangler en god gaveidé til næste fødselsdag eller værtindegave.

Forrige
Forrige

Forår & evighedsblomster

Næste
Næste

Påske: Pynt op med evighedsblomster