Påske: Pynt op med evighedsblomster

Det er marts, og vi er endelig trådt ind i forårsmånederne. Den lune tid begynder at lurer i horisonten, og snart er der blomster og grønne blade på træerne igen. Ak, det er en god tid, vi går i møde. Og noget de fleste af os kan se særligt frem til er påskedagene. Måske er vi heldige at have flere dage fri og samles med familie og venner fra nær og fjern. Tiden lægger op til besøg, og her er der måske brug for en værtsgave eller frisk pynt til påskebordet. Det er fristende at købe de gule tulipaner og andre friske blomster i supermarkedet eller hos blomsterhandleren - men her vil vi slå et slag for at kigge i en anden retning. Nemlig mod evighedsbuketter.

Evighedsblomster til påskebordet

Et af de mest betagende elementer ved påske er for mange traditionen med at samle familien omkring et festligt påskebord; ofte dekoreret med livlige forårsfarver og smukke blomster. Men i stedet for at købe friske blomster, som I alligevel smider ud i dagene efter, kan I tage påskedekorationerne til et helt nyt niveau. Nemlig ved at købe evighedsbuketter eller tørrede blomster. Der findes et utal af smukke blomster, der holder evigt og samtidig kan fungere som en tilføjelse til dit interiør.

Påskebordet kan eksempelvis blive dekoreret med tørrede grene og fine påskeæg liggende omkring. En anden idé kunne være at dekorere med enkelte tørrede blomsterhoveder spredt omkring på bordet eller på de enkelte opdækkede tallerkener. På den måde tager I også naturen indenfor i hjemmet, som et tegn på det kommende forår. Ofte findes der tørrede blomster i mange forskellige farver. I påsken plejer pastelfarver som gul, lilla og blå at hitte, når påskebordet skal pyntes, og det er der ikke noget at sige til. Uanset hvordan I kan lide at pynte jeres påskebord, er det helt sikkert, at I kan finde smuk pynt, der holder længere end en uge, og som samtidig er en fryd for øjet.

Værtindegaver: Evighedsblomster som gestus

Påsken sammenkomster med familie og venner bringer altid stor lykke. Og hvis vi er blevet inviteret til større eller mindre festligheder, er det nogle gange i sin ret at medbringe en værtsgave, som tak for invitationen. Vi tyr ofte til at købe friske blomster og buketter, når vi skal medbringe en gestus, men hvad vi glemmer er, at den aldrig holder længe. Blomsterne er flotte, når vi giver dem i gave, men inden vi ser vores venner og familie igen, er den længe røget i skraldespanden. Det er altid rart at give en gave, som er langtidsholdbar, og vi kan nyde at snakke om, når vi ses med vores kære igen. Derfor kan evighedsbuketter og tørrede blomster være et supergodt alternativ til påskens værtindegaver.

I stedet for at købe friske blomster, der visner efter få dage, kan du overveje at give en tørret buket blomster. Disse blomster vil ikke kun pynte i værtens hjem i påsken, men vil også fortsætte med at bringe glæde og skønhed i uger og måneder efter højtiden. Så lad i år være påsken, hvor vi omfavner det tidløse og varige ved at introducere evighedsbuketter i vores fejring.

Hvor kan jeg købe evighedsblomster til påsken?

Det er faktisk nemmere at købe evighedsbuketter, end I tror. Mange blomsterhandlere er allerede begyndt at forhandle tørrede blomster i større eller mindre grad. Det kan enten være som enkelte stilke, der står flot og stilfuldt, eller større blomsterbuketter, hvor enten hele buketten er tørret, eller dele af den er. Men noget, som tit afholder os fra at købe evighedsbuketter frem for friske er, at de ikke har samme levende udtryk og duft.

Living Flowers er en online webshop, der sælger levende blomster, som holder i minimum 6 måneder. Her kan I finde mange buketter med forskelligt udtryk. I kan blive inspireret til påskens blomsterpynt på deres hjemmeside herunder.

Forrige
Forrige

Interiør til boligen: Evighedsblomster

Næste
Næste

Den perfekte barselsgave til mor og barn